Detavast-HEADER

WORD SOLLICITATIE EXPERT

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Solliciteren kan daarom best spannend zijn.
Hoe zorg je nou voor een goede indruk op papier en tijdens je eerste kennismaking?

OP DEZE PAGINA VIND JE TIPS EN TRICKS DIE JE KUNNEN HELPEN TIJDENS JOUW SOLLICITATIEPROCES

Om alvast een beetje in de stemming te komen adviseren we om onze Sollicitatie Mood Playlist aan te zetten!

JOUW CV OP ORDE

Zorg ervoor dat je CV overzichtelijk is en de kern raakt van wie jij bent als professional. Besteed aandacht aan een goede profielschets van jezelf. Een profielschets is een kort verhaaltje over wie jij bent en waar jouw kracht ligt.

Het is jouw CV, dus schrijf vanuit jezelf
Een CV is een persoonlijk document over jouw eigen werkervaring. Iedereen stelt zijn eigen CV op. Schrijf jouw CV daarom vanuit de Ik-vorm en niet in een derde persoon. 

Jouw meest recente werkervaring boven aan
Je toekomstige werkgever kijkt eerst of jouw laatste ervaring aansluit op de functie waarop je solliciteert. Begin daarom altijd met de meest recente ervaring. 

Back to Basic
Zorg ervoor dat je CV compleet en overzichtelijk is, maar toch kort en bondig. Beschrijf vooral de punten die echt van belang zijn voor de functie waar je naar zoekt. 

In the picture
Een foto op jouw CV zorgt voor een persoonlijk tintje. Zorg er echter wel voor dat je een goede profielfoto hebt. Bij voorkeur is jouw profielfoto een portretfoto in kleur, met een rustige achtergrond. 

ERVARING VAN ONZE TRAINEES

Een groot aantal van onze consultants zijn bij IV experts begonnen als Trainee. Lees hier hun verhaal over de groei die zij doorgemaakt hebben en hun ervaringen!

Babette

Na de opleiding Introductie Functioneel Beheer was ik klaar om aan mijn eerste opdracht te beginnen. Mijn collega consultants hebben mij geholpen binnen de opdrachtgever mijn plek te vinden, daarbij is ook gekeken naar de kennis die ik al meebracht. Ik kon hierdoor mijn expertise op het gebied van Office365 en SharePoint meteen inzetten. Toen de gelegenheid zich voordeed om binnen de opdracht de volledige ondersteuning van de facturatie afdeling op mij te nemen, heb ik deze uitdaging met beiden handen aangepakt. Mijn collega consultants staan binnen mijn ontwikkeling altijd open voor hulpvragen. Samen met de aanvulling van de opleiding Tactisch Functioneel Beheer kan ik mij zo ontwikkelen als zelfstandig professional binnen het vakgebied.
Bij IV experts sta je er nooit alleen voor!

Roan

Mijn eerste kennismaking met het vakgebied informatiemanagement was tevens de laatste fase van mijn Bedrijfskunde opleiding. Na succesvolle afronding van mijn opleiding ben ik als trainee begonnen bij IV experts. Samen hebben we geschikte opdrachten gevonden, waarbij ook mijn ontwikkeling centraal stond. Het is mij opgevallen dat er ook vanuit opdrachtgevers oog is voor je eigen ontwikkeling, een gun-factor. Last but not least zijn er de collega’s bij IV experts die staan te popelen om hun kennis en ervaring met je te delen. Deze factoren samen hebben het mogelijk gemaakt dat ik mij als trainee in een goed tempo en op een fijne manier heb kunnen ontwikkelen.

TIPS VOOR HET SOLLICITATIEGESPREK

Een goede voorbereiding is het halve werk!
Er staat een sollicitatiegesprek gepland, en nu? Hoe zorg je voor een goede voorbereiding en hoe laat je het beste van jezelf zien?

Denk er goed over na hoe jij jezelf wil voorstellen. Hou het spontaan, maar bedenk of noteer voor jezelf de punten die je graag aan bod wil laten komen.  Het kan helpen om voor jezelf alvast antwoord te geven op vragen die vaak in een sollicitatiegesprek gesteld worden. Ook hier geldt; hou het spontaan.

Kleding crisis! Wat doe je aan naar een sollicitatiegesprek?
DetvastWelke kleding je het beste aan kan trekken naar een sollicitatiegesprek hangt voor een deel af van de organisatie en de organisatiecultuur. Als je hier al iets over weet kan je jouw kledingkeuze hierop aanpassen. Heb je hier nog niet echt een beeld bij? Zorg er dan voor dat je kleding draagt die netjes is en waar jij je goed in voelt.

Ga op onderzoek uit!
Doe onderzoek naar de organisatie waarbij je op gesprek mag. Het klinkt misschien logisch, maar toch kunnen we deze tip echt niet overslaan. Het is belangrijk dat je weet waar de organisatie voor staat en wat zij doen. Pluis de organisatiewebsite goed uit en lees (indien beschikbaar) artikelen over de organisatie. Veel organisaties benoemen een missie en een visie op hun website. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent en bedenk voor jezelf hoe jij hier, in jouw nieuwe functie, iets aan kan bijdragen. Ook is het handig om jouw gesprekspartner even te checken op LinkedIn. Zo weet je met wie je aan tafel zit en wat zijn of haar functie is.


DetacheringWees op tijd!
Vanzelfsprekend natuurlijk! Zorg ervoor dat je ongeveer 10 minuten van tevoren aanwezig bent op de locatie. Dit geeft jezelf rust en laat zien dat je ook netjes op tijd op je werk zal verschijnen. Let op, wees niet te vroeg! Wanneer eerder bent dan verwacht kan het beter zijn om jezelf nog niet te melden bij de receptie of je gesprekspartner.  

Zenuwen in bedwang houden
Wij kunnen ons best voorstellen dat je zenuwachtig bent voor een sollicitatiegesprek. Het gaat tenslotte wel om jouw droombaan! Het kan helpen om dit aan het begin van het gesprek aan te geven. Maak het niet te groot, maar zeg gerust dat je een beetje zenuwachtig bent, maar er zin in hebt. 

Maak contact
Contact maken met je gesprekspartner is erg belangrijk. Geef altijd een goede stevige hand en maak hierbij oogcontact met jouw gesprekspartner. Vergeet ook tijdens het gesprek niet om je gesprekspartner aan te kijken. Luister goed naar de vragen. Is er een vraag gesteld die niet helemaal duidelijk is? Dan kun je beter vragen wat er precies bedoeld wordt. 

Na het gesprek
Het kan handig zijn om, voor je de deur uitloopt, te vragen wanneer je gesprekspartner terugkoppeling verwacht te kunnen geven. Zo weet je waar je aan toe bent.

Nu je gesprek achter de rug is heb je zelf vast wel een idee of het een goed gesprek was. Bedenk voor jezelf natuurlijk ook of het voor jou goed voelt en of jij jezelf in de organisatie ziet werken. Mocht er geen terugkoppel datum afgesproken zijn, wacht dat rustig af. Geef jouw gesprekspartner na het gesprek ook de tijd om erover na te denken. Heb je na een week nog niks gehoord? Dan kun je altijd even bellen. 

 

Advisering fullframe2

CONSULTANTS BIJ IV EXPERTS

Onze club van consultants is een diverse mix van verschillende leeftijden, startende professional en ervaren expert, specialist en generalist. Ieder ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en daardoor zijn alle profielen verschillend.

Ben je benieuwd wat onze consultants in huis hebben? Kijk dan eens op onze consultantspagina.

NAAR DE CONSULTANTSPAGINA
traineeship-training-HEADER

SOLLICITEER ALS TRAINEE

Zou jij ook functioneel beheerder willen worden? En denk je dat je er de juiste competenties voor hebt? Schrijf je dan hieronder in als kandidaat trainee! Na jouw inschrijving nemen we binnen twee werkdagen contact met je op om een gesprek in te plannen.