INFORMATIEMANAGER | REGIO UTRECHT

Geplaatst door Sharon Hunter

Wil jij als Informatiemanager jouw bijdrage leveren aan een maatschappelijk betrokken organisatie? Lees dan vooral verder!  

Wat zoeken wij in jou:

De functie bestaat uit twee rollen, die van informatiemanager en projectleider; per fase kan ervoor gekozen worden meer nadruk op de ene of de andere rol te leggen. Je komt te werken in een publieke gezondheidszorg organisatie, bij voorkeur heb je ervaring en kennis in deze branche. Daarbij ben je gewend om te werken onder hoge druk en heb je ervaring in relevante functies en projectmatig werken. Daarnaast heb je als informatiemanager vakkennis van informatiekunde, informatieanalyse, relevante modellen en technieken en projectmatig werken. Het is belangrijk dat je een visie hebt op relevante trends en ontwikkelingen en heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Uiteraard kunnen analytische vaardigheden en overtuigingskracht niet ontbreken in deze functie. 

Wat jij onder andere gaat doen: 

  • Je ontwikkelt en bewaakt de i-visie, het informatiebeleid, standaarden en de informatiearchitectuur van publieke gezondheidsprogramma’s;
  • Je zorgt ervoor dat het beleid en de architectuur worden toegepast en maximaal blijven aansluiten op de behoeften van de business en markt- en procesontwikkelingen;
  • Je bewaakt de consistentie en samenhang van alle ontwikkelingen binnen de organisatie ten aanzien van het informatie- en applicatielandschap en coördineert landelijke werkgroepen.
  • Je vertaalt het informatiebeleid naar jaar- en projectplannen en adviseert het management over de strategische en inhoudelijke kant van de informatievoorziening. Hierbij zorg je voor aansluiting op inhoudelijke kaders (architectuur, compliance, informatiebeleid, standaarden), organisatiedoelen en afstemming met interne en externe dienstverleners;
  • Als projectleider lever je projecten op binnen de grenzen van tijd, geld, kwaliteit en organisatorische kaders. 

Is de rol van Informatiemanager dé uitdaging waar jij naar op zoek bent en sluit jouw profiel aan op deze vacature? Solliciteer dan direct! Wij vertellen jou graag meer over de organisatie en functie, uiteraard zijn wij ook erg benieuwd naar jouw ambities!

Is dit toch niet helemaal de functie die bij jou past? Dan begeleiden wij jou ook graag naar de juiste uitdaging. Klik dan hier voor een open sollicitatie en dan gaan wij graag vrijblijvend een gesprek met jou aan.