BUSINESS ANALIST

Geplaatst door Ellen Thomassen
Locatie: Nederland


Contract:
Permanent contract of tijdelijke opdracht

FUNCTIEPROFIEL BUSINESS ANALIST:

Als bemiddelaar, verbinder en ambassadeur brengt de business analist zakelijke behoeften (business needs) samen met IT-middelen. De business analist vormt de brug tussen bedrijfssystemen van de eindgebruiker tot functionele implementatie van technische oplossingen. Een business analist heeft ook een adviserende en signalerende functie: nieuwe ontwikkelingen in de markt oppikken en vertalen naar efficiënte oplossingen.

De business analist houdt zich bezig met het ondersteunen van de business bij het inrichten, verbeteren en optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen alsmede het inventariseren en analyseren van de informatiebehoefte binnen de business.

JE HEBT ERVARING MET:

 • Het in kaart brengen van de wensen en eisen (requirements) van de business.
 • Adviseren over business vraagstukken, specificeren, mede prioriteren, verifiëren en valideren van functionele wensen en eisen en het vertalen hiervan naar efficiënte oplossingen.
 • Ervaring met het maken van businessanalyses, modelleren van processen en informatiestromen.
 • Opstellen van een business case van de voorgestelde oplossing.
 • Vertalen van de business requirements naar functionele requirements.

FUNCTIE EISEN:

 • Een afgeronde HBO- of WO- opleiding.
 • Minimaal 3 à 5 jaar ervaring als businessanalist -en/of requirementsengineer.
 • Kennis van en ervaring met twee en/of meer zowel traditionele als moderne technieken en methodieken zoals BPM, Lean, Requirementsengineering (IREB), Use Case (UML), Userstories, Lean.
 • Kennis van ervaring met architectuurmethoden zoals IAF (Integrated Infrastructure Framework en TOGAF (The Open Group Architecture Framework) is een pré.

PERSOONLIJKHEID:

 • Analytisch vermogen: in staat zijn bedrijfsbehoeften te benoemen en analyseren, verbanden kunnen leggen tussen datasets en verwerken van bevindingen in nieuwe, effectieve concepten;
 • Systeemdenken: kunnen kijken naar het grotere geheel, monitoren van de software die wordt ontwikkeld, het bedrijfsproces dat wordt bestudeerd en stakeholders die worden beïnvloed;
 • Ondernemend en innovatief: durven nemen van risico’s om gestelde bedrijfsdoelen te halen, als onafhankelijke denker zit je bovenop de actualiteit
 • Teamspeler en veranderaar: De BA werkt nauw samen met de business architect en projectmanager en zorgt voor concrete verandering en verbetering van bedrijfsprocessen, al of niet met ondersteuning van IT.
 • Ervaring met het werken vanuit een adviserende rol, een faciliterende instelling, die leidt tot een goede samenwerking, in staat zijn om waar nodig onderbouwd 'nee' te zeggen
 • Interesse in meerdere domeinen: Een goede business analist is van alle markten thuis en weet zich de domeinkennis van de bedrijfstak snel eigen te maken. Hij heeft inzicht in de meest uiteenlopende domeinen, van hr tot marketing.

OVER DE ORGANISATIE

Voor verschillende organisaties zijn wij op zoek naar Business Analisten. Of je nu op zoek bent naar een vaste aanstelling of naar een tijdelijke opdracht bij jou in de buurt, wij denken graag met je mee.

Ons klantenbestand is erg breed. Overheid, onderwijs, zorg, woningcorporaties, financiële dienstverleners en retail zijn voorbeelden van branches waar onze klanten zich in begeven. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw voorkeuren en maken dan ook graag kennis met jou!

OVER ONS, IV EXPERTS

IV experts is dé specialist in Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Wij bieden advies, verbinden organisaties aan de juiste experts én dragen bij aan de ontwikkeling, coaching en opleiding van organisaties en professionals. Middels onze diensten op operationeel, tactisch en strategisch niveau willen wij samen met organisaties door heel Nederland onze ambitie waarmaken.

Past deze functie helemaal bij jou? Solliciteer dan direct!